Je bekijkt nu Vakantie in Portugal en workshop mozaïeken

Vakantie in Portugal en workshop mozaïeken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gast
  • Bericht reacties:2 reacties

In het midden van Portugal, niet ver van de kust, ligt Termas-da-Azenha. Ben jij opzoek naar een vakantie in een oase van rust, met veel cultuur en strand in de directe omgeving? Vind jij de Portugese tegels en de mozaïeken geweldig en zou je een workshop mozaïeken willen volgen? Lees dan verder, want in dit blogbericht vertel ik over Ellen Lanser mijn Gast.

Ellen Lanser staat vandaag centraal in mijn blog. Ellen is een Nederlandse vrouw die sinds 2000 in Portugal woont. Ze heeft om een oude geneeskrachtige bron een aantal huisje omgebouwd tot vakantie verblijf, genaamd Termas da Azenha. Het is een bijzonder plek met geschiedenis, in een oase van rust.  Ellen heeft met respect voor deze plek een eigen vakantie concept weggezet met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen.  De vakantiehuisjes  zijn bijvoorbeeld zelfvoorzienend en in de apart/B&B wordt biologisch eten geserveerd.

Termas da Azenha ligt in Source, aan de westkust van Portugal tussen Porto en Lissabon in. Source is een leuk dorpje en in de omgeving kan je heerlijk wandelen, kanoën en mooie stranden bezoeken. Op de website van Ellen schrijft ze alle leuke bezienswaardigheden. Op 40 km ligt Coimbra, een stad met circa 100.000 inwoners en een van de oudste universiteiten van Europa. Overigens zijn tientallen Romeinse mozaïekvloeren te bewonderen in Conimbriga, 25 km rijden van Termas da Azenha.

Dit brengt mij op de Portugese tegels en mozaïeken. Wie door Portugal reist, kan de Portugese tegels onmogelijk over het hoofd zien. Vele voorgevels zijn bedekt met deze typische azulejos (spreek uit: azoelèsjoes. De keramische tegels geven kleur aan de stad. Ellen heeft op Termas da Azenha ook veel kleurrijke mozaïek schilderijen aangebracht. Vooral rondom het zwembad vind je terrasjes met sprookjes-mozaieken. Het is een tijdrovend maar heel leuk creatief proces en je kan haar er ook bij helpen.

Ellen geeft ook workshops mozaïeken. In een werkplaats vol met allerlei soorten tegels in kleuren, patronen en stijlen ga jij aan de slag. Er is veel keuze.  Ze leert je de basistechnieken en de rest is praktijk en enthousiasme. Een workshop mozaïek is ontspannend! En je kunt iets moois meenemen naar huis, bijvoorbeeld een bord, een spiegel, een schaal of een doos.

Dank je wel Ellen dat je mijn gast op de blog van Wish & Will wilde zijn.

Lieve groet Saskia

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marco & rita

    Reeds enige tijd geleden, de Termas leren kennen samen met Ellen…een prachtige combinatie, hadden we vroeger moeten doen…👍👍

Geef een reactie