Je bekijkt nu sterling zilver sieraden
binary comment

sterling zilver sieraden

Sterling zilver is het 1e gehalte zilver en het meest gebruikte zilver van juweliers en edelsmeden. Het heeft een mooie witte kleur en is goed bewerkbaar. Zilver is een wit metaal, dat alle andere metalen overtreft in kleur, warmte, elektrische geleiding, polijstbaarheid en reflectie van kleur. Het maken van handgemaakte sieraden door een edelsmid is heel erg tijdrovend en er wordt dan ook het beste materiaal ingezet. Op de foto zijn stukjes plaat zilver te zien. Een sieraad wordt vaak gezaagd uit plaatzilver en gevormd en gesoldeerd in een edelsmid atelier. Na het solderen wordt zilver altijd afgekookt en sterling zilver wordt dan altijd wit van kleur, net als de onafgewerkte ring op de foto. Die witte kleur ontstaat alleen bij echt zilver.

Sterling zilver (1e gehalte zilver) wordt ook wel 925 genoemd. Dat is genoemd naar de samenstelling van het zilver. Het bestaat voor 92,5% uit puur zilver en 7,5% uit koper. De toevoeging van koper is noodzakelijk om het steviger te maken. Puur zilver is te zacht om te verwerken. In sterling zilveren sieraden wordt, indien hier ruimte voor is, het 925 teken ingeslagen. Dit 925 teken is niet beschermd en dat betekent dat er veel misbruik van gemaakt wordt. Vertrouw er niet blindelings op dat je bij het zien van dit teken ook daadwerkelijk een sieraad van het 1e gehalte zilver in handen hebt. Sieraden van onedele metalen die verzilverd zijn krijgen in China ook vaak een 925 teken, maar dan kom je bedrogen uit. Let op, voor kwaliteit betaal je!!

Sterling zilver is een edelmetaal en de prijs schommelt mee met de dagkoers van edelmetalen. De zilverkoers per kilo wordt berekend aan de hand van de algemene vraag, de toestand van de wereldeconomie en de wisselkoersen. Dit betekent dat de prijzen van zilveren sieraden ook schommelen.

Een betrouwbare website zal altijd vermelden wat de gebruikte materialen van een sieraad zijn. Bij Wish & Will vind je dit terug in de beschrijving van het sieraad. Mocht je naar aanleding van dit artikel vragen hebben, stel ze gerust.

Groetjes Saskia

Geef een reactie