Je bekijkt nu natuurlijk gelooid leer

natuurlijk gelooid leer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuw
  • Bericht reacties:0 Reacties

Nieuw in de collectie van Wish & Will is het met de handgesneden leer uit koeienvellen die natuurlijk gelooid zijn. Het leer wordt in een breedte van 5 mm gesneden en verwerkt in onze handgemaakte sieraden.

Leer is een bederfelijk materiaal. Al vroeg begonnen mensen met het ontwikkelen van methoden om de ruwe dierenhuiden duurzamer te maken. Dit proces heet looien.

Bij het natuurlijk ofwel plantaardig looien worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Het is een traditioneel en ambachtelijk proces dat gebruik maakt van het looizuur van verschillende planten, met behulp van de schors, takken, bladeren of zelfs sommige vruchten in een aantal specifieke technieken. Het looiproces duurt één tot maximaal drie maanden.

Door het zachte proces heeft het leer prachtige nuances en tinten bij het verven van het leer. Deze typische kleureffecten kunnen niet met een ander looiproces worden verkregen. Het leer heeft een eigen signatuur. Bovendien is het leer soepel en de levensduur hoog. Juist om die kwaliteit en de natuurlijke stoere uitstraling van het leer past dit produkt zo goed bij de handgemaakte sieraden van Wish & Will.

Geef een reactie