Je bekijkt nu koper patineren groene patina

koper patineren groene patina

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuw
  • Bericht reacties:0 Reacties

Koper patineren

Koper patineren met azijn, ammoniak en zout. Ik heb eerst wat proefjes gemaakt. Het experiment is een groene dekkende patina op koper te krijgen, ik heb namelijk een gaaf ontwerp bedacht voor oorbellen en wil dit gebruiken.

Voor een groene patina heb ik een mengsel gemaakt van 240 ml schoonmaakazijn, 180 ml ammoniak en 70 gram keukenzout. Giet het mengsel in een lege glazen pot met deksel. Stop een katoenen doekje of bul in het mengsel zodat deze goed verzadigd is met het mengsel.

Maak het koper goed schoon, het mag niet meer vet zijn. Dompel het plaatje koper onder en verstop het tussen het natte katoen, maar let op, laat het plaatje niet in het directe mengsel liggen. Sluit de pot, dit is heel belangrijk, zo kan het mengsel goed zijn werk doen. Controleer naar een uur of na een halve dag of er een reactie is opgetreden. Is er nog niet voldoende groene patina ontstaan, dompel dan nog een keer onder en verstop het plaatje opnieuw.

Ben je tevreden over het resultaat? Laat het koper dan 24 uur drogen. Mijn ervaring is dat het patina niet permanent is. Zeker als je het koper nog wilt verwerken om sieraden van te maken adviseer er blanke nagellak op te doen.

Bekijk nu het resultaat van de oorbellen met groene patina!

Succes!

Geef een reactie