Je bekijkt nu hoe meet je ringmaat

hoe meet je ringmaat

Hoe kan je je ringmaat meten? Thuis de maat van je ring opmeten is simpel maar wel belangrijk als je online een leuke ring wilt bestellen. Er zijn verschillende manieren, ik zet de makkelijkst op een rij.

Een ringmaat wordt in Nederland eigenlijk altijd aangegeven in millimeters en soms ook nog in halve millimeters. Bepalend is de doorsnede van de binnenzijde van de ring. Voor dames is de meest gangbare maat 17,5 millimeter.

De dikte van je vingers verandert in de loop van de dag. Meet voor de zekerheid in de ochtend, middag en avond je maat en neem hier het gemiddelde van. Heb jij dikke knokkels waar je ring overheen moet? De dikte van je knokkels is altijd bepalend voor je ringmaat, anders krijg je haar simpelweg niet aan of af.

Zelf thuis meten

Heb je een ring die lekker zit? Kan deze ring ook aan en uit over je knokkers en zit ze niet te los zodat je haar zal verliezen? Dan is het heel simpel: meten is weten. Net als op de foto leg je de ring op een liniaal waarop de millimeters goed af te lezen zijn. De lengte van de binnen diameter is je maat. Als je een schuifmaat in huis hebt kan je nog nauwkeuriger de binnenmaat meten. MEET DE DIAMETER VAN DE BINNENZIJDE VAN DE RING!! Dit getal is heel simpel jouw ringmaat.

Op laten meten

Vind je het toch ingewikkeld zelf te meten, ga dan langs bij een juwelier. Een juwelier heeft pasringen en kan je heel goed helpen je maat te bepalen.

Succes

Geef een reactie