Je bekijkt nu Felle kleuren in sieraden

Felle kleuren in sieraden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Trends
  • Bericht reacties:0 Reacties

Felle kleuren in je sieraden laten vrouwen stralen. Vrouwen met kleur in accessoires en kleding geven een zonnige zelfbewust signaal af. Uit onderzoek gebleken dat het dragen van fuchsia, paars, oranje, geel en groen, de wat intensere kleuren je gelukkiger maakt. Karen Haller legt dit haarfijn uit in haar boek The Little Book of Color. Het dragen van kleur laat je vrolijker en zelfverzekerder voelen, aldus de schrijver. Het creëert psychologische veranderingen binnenin en zorgt voor een positief-emotionele ervaring bij de drager.

En dat is goed nieuws, want het dragen van felle kleuren is hot. Welke kleuren kun je dan het beste dragen om je goed te voelen? Haller legt het uit:

  • Rood staat volgens de schrijver gelijk aan een espressoshot – het geeft energie en werkt uplifting.
  • Fuchsia is dé trendkleur van het moment, geliefd door designer Jacquemus én onze eigen Koningin Máxima. De kleur wordt in verband gebracht met zelfvertrouwen.
  • Geel zorgt voor een betere mood en staat gelijk aan het gevoel dat je krijgt wanneer de zon schijnt – hoe kan het ook anders?
  • Lichtblauw maakt je kalm en stelt je in staat om te relaxen.

Klassiek zwart, grijs, beige en wit is mooi, maar het blijkt dat dit uiteindelijk weinig voor je gesteldheid doet. Het dragen van felle kleuren maakt daarentegen juist gelukkiger.

Al met al zijn er ontelbaar veel kleuren en combinaties, en daarom is het des te leuker om te experimenteren met wat werkt voor jou. Draag eens oranje met fuchsia en geel, paars met fuchsia of groen en blauw.

Vind je het allemaal erg heftig? Begin dan eerst met het dragen van felle accessoires zoals oorbellen met felle kleuren. Een kleine hanger van natuursteen of ketting met edelstenen in kleur is ook een optie. Dan kan je er een beetje aan wennen en steeds wat meer kleur toevoegen. Combineer je felle kleuren met goud, dan wordt het geheel wat zachter. Combineer je zilver met felle kleuren, dan is het geheel wat harder en feller.

Wish & Will heeft veel keuze in sieraden met felle kleuren en kettingen met kleuren waar je mee uit de voeten kunt. Is jouw gewenste kleurencombinatie er niet bij kan deze altijd voor je gemaakt worden.

Geef een reactie